Level gitaristu v číslach :)

Posted on Updated on

1 – Úplný začiatočník
Najnižšia úroveň skladby. Prstoklad je jednoduchý, tempo je pomalé a rytmy sú pravidelné. Vysvetlivky sú obšírne a predpokladajú malé alebo žiadne predchádzajúce znalosti. Tieto skladby sú určené pre začiatočníkov v prvých týždňoch hrania na gitaru.

2 – Začiatočník
Mierne pokročilejšie prstoklady, rytmy sú stále ľahké, a nevyskytujú sa žiadne pokročilé techniky. Používajú sa jednoduché akordy. Správne hrajúci študent by mal ukázať plynulosť, ale na tejto úrovni, frázovanie, vibrato, ešte nie sú súčasťou skladby.

3,4 – Stredný
Na tejto úrovni sa vyskytuje niekoľko rýchlejších liniek. Skladby obsahujú trochu zložitejšie techniky, ako je stúpajúca a klesajúce legato. Tieto skladby tiež začínajú vyžadovať komplexnejšiu znalosť teórie, a úvod (aj keď nie ovládnutie) do ťažších techník, ako je sweeping and hybrid picking.

5,6 – Pokročilý
Na tejto úrovni sa objavuje rýchlejší alternatívny picking trhanie, zložitejšie rytmické figúry, ako napr. trysk a trioly, spolu s niektorými zložitejšími tvarmi akordu. Okrem toho budeme vidieť použitie stupníc „3 noty na strunu“, všeobecne vyššie tempá a vyspelejší sweeping and hybrid picking.

7,8 – Veľmi pokročilý
Hra dosahuje veľké rýchlosti, obsahuje ťažšie exotické stupnice so silovými hmatmi, a zložitejšími akordmi. Vedenie hlasov v akordoch vyžaduje tiež silové hmaty.

9,10 – Šialený
Komplexná technika, bez jednoduchších častí na oddych, tieto skladby majú „Wau!“ faktor. Väčšina žiakov nebude môcť hrať skladby na tejto úrovni v plnej rýchlosti, ale sú skvelým zdrojom na zistenie, na akých technikách potrebujete pracovať aby ste sa dostali na šialenú úroveň.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.